Aile İçi Çatışma Destek Grubu
Aile İçi Çatışma Destek Grubu Nedir?
Ergenlik süreci genç bireyin kendiliğini arama ve bulma yolculuğudur. Kişi için karmaşık, zorlu, önemli bir virajdır. Bu süreçte benliği oluşturan faktörler, kişinin gelecek yaşantısını birincil dereceden etkiler ve kişiliğin büyük kısmının oluşumuna katkı sağlar.
Aile İçi Çatışma Destek Grubundan Kimler Yararlanabilir?
Aile içi Genç bireyler, bu dönemde daha önce salgılamadığı hormonları salgılar, kendi kimliğini, cinselliğini keşfeder ve hayattaki amaçlarını arayan varoluşsal sorgulamaların derinliğine dalar. Fizyolojisindeki değişimleri, hayattaki amaçlarını, varoluşsal kaygılarını anlamlandırma çabasının yarattığı gizli stres, genç bireylerde kurallarla ve otorite figürleri olan aileyle çatışmalara yol açabilir; bu süreçler genç bireyleri kişiliğine aykırı insanlarla yakınlaştırabilir. Bu gibi süreçlerden geçmekte olan genç bireyler Aile İçi Çatışma Destek Grubundan faydalanabilir.
Aile İçi Çatışma Destek Grubunda Ne Hedeflenir?
Genç Bireylerle Grup Terapiler’de yargılamayan, otorite kurmaya çabalamayan, dinleyen, sorgulayan ve genç bireyin kendi içindeki ‘doğruyu’ bulması için ona profesyonelce eşlik eden psikoterapist; ergenlik sürecinin genç birey için geliştirici ve güvenli bir süreç olmasını hedefler.
Aile İçi Çatışma Destek Grubu Kaç Kişiden Oluşur?
Aile İçi Destek Grubunda 5 - 14 kişilik seanslar gerçekleştirilir. Grup Terapi odasında koronaya yönelik gerekli sosyal mesafe ve hijyen önlemleri alınır.
Sınav & Başarı Kaygısı Destek Grubu
Sınav ve Başarı Kaygısı Nedir?
Sınav süreci, öğrenilmiş bilgileri doğru kullanmak anlamında bireye belli sorumluluklar yükler. Birey, bu sorumlulukları en uygun şekilde yerine getirebilmek, başarılı olmanın karşılığını görebilmek ve başarının devamlılığı için baskı altında hissedebilir veya benliğine zarar veren yoğunlukta çaba gösterme ihtiyacı hissedebilir, kaygılı bir ruh haline bürünebilir.
Sınav ve Başarı Kaygısı Destek Grubuna Kimler Dahil Olabilir?
Kendini kanıtlama ve daha iyi günlere ulaşmanın tek yolunun sınav olduğu düşüncesiyle gizli veya gözle görülebilir düzeyde korku nöbetleri yaşayan bireyler, endişe ve umutsuzluk başta olmak üzere birçok ruhsal bunalımla boğuşurlar. Söz konusu ruhsal bunalımların, zaman zaman kişiyi fiziksel anlamda da etkilediği görülür. Bu belirtiler; mide bulantısı, iştahsızlık ve karın ağrısı gibi birçok farklı şekilde tezahür edebilir. Öte yandan sınavın yarattığı psikolojik baskıyı üzerinde hisseden her genç birey Sınav ve Başarı Kaygısı Destek Grubundan faydalanabilir.
Sınav ve Başarı Kaygısı Destek Grubunda Ne Amaçlanır?
Sınav ve başarı kaygısını yenebilmenin başlıca yolu, anksiyetenin doğru şekilde yönetilmesi ve sınav sonuçlarının, bireyin kimliğini oluşturan tek unsur olmadığını fark etmesinden geçer. Sınav ve Başarı Kaygısı Grup Psikoterapisinde genç bireylerin farkındalık kazanması, hedeflerine giderken dışarıdaki hayatı kaçırmamaları ve sağlıklı psikososyal gelişimleri hedeflenir.
Yeme Bozuklukları Destek Grubu
Yeme Bozuklukları Nedir?
Gençlerde yeme bozuklukları, bireyleri hem fizyolojik hem de ruhsal yönden olumsuz etkileyen, psikoloji kökenli bir davranış bozukluğudur.
Yeme Bozuklukları Neden Olur?
Yeme Bozuklukları birçok farklı şekilde tezahür edebilir. Bireyler; hayattaki negatif duygulanımlarla yemek yiyerek mücadele etmeyi bir alışkanlık haline getirip kontrolleri dışında kilo alabilirler veya benlik algısı sebebiyle asla gerektiği kadar zayıf olmadıkları hissine kapılabilir ya da yediği yemekler nedeniyle pişmanlık duyarak kusma ihtiyacı duyabilirler.
Yeme Bozuklukları Destek Grubunda Ne Hedeflenir?
Yeme Bozuklukları Grup Terapisinde birbirinden farklı yeme bozukluğu davranışları gösteren kişileri bir arada seansa alarak, kişilerin benlik algıları ve yemek yeme alışkanlıklarıyla ilgili daha gerçekçi bir bakış açısı kazanmalarını hedefleriz.
Yemek yemenin, yememenin veya yediklerini istifra etme ihtiyacının altında yatan psikolojik sebepleri ve duygulanımları psikoterapist eşliğinde çalışır, kişinin kendi ihtiyaçları doğrultusunda doğru beslenme alışkanlıkları kazanmasına destek oluruz.
Davranış ve Sosyal Uyum Destek Grubu
Davranış ve Sosyal Uyum Nedir?
Genç bireylerin hayata dair hedefleri ve istekleri vardır. Ancak hayatlarındaki bütün kararları; gerek kanunlar, gerek güç ve mali sebepler sebebiyle kendileri alamazlar. Bir otoritenin onlar adına karar vermesine, mali güç sağlamasına ihtiyaç duyarlar. Aile içi çatışma, boşanma, akran zorbalığı, istediklerine sahip olamama gibi etkenler genç bireylerde öfke ve dürtüselliğe yol açabilir. Bastırılmış öfke ve dürtüsellik ise çoğunlukla davranış ve sosyal uyum problemlerine yol açar.
Davranış ve Sosyal Uyum Destek Grubunun Hedefleri Nelerdir?
Davranış ve Sosyal Uyum Destek Grubunda genç bireylerin bastırmış olduğu duygu ve dürtüleri açığa çıkararak, yerine sağlıklı başa çıkma metotları koymaları için çalışmalar yaparız.
Psikoterapist eşliğinde grupça yapılan çalışmalar bireyin sosyal gelişimini ve davranışlarını olumlu anlamda destekler ve düzenler.